Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilist frias från dödsolycka

En 24-årig från Skutskär som stått åtalad för en dödsolycka i samhället frias av Uppsala tingsrätt.

Vid olyckan omkom en man som färdades på motorcykel.

Olyckan inträffade 26 juli 2012. Den 24-årige mannen körde bil på Gävlevägen i Skutskär. Precis när han gjort en vänstersväng in till Preem-macken hörde han en smäll, När mannen tittade i backspegeln såg han motorcykeln liggande på körbanan. Mc-föraren avled på sjukhus samma kväll.

Under rättegången sa 24-åringen att han stannat vid korsningen, blinkat och förvissat sig om att det inte fanns någon mötande trafik. Vittnen uppgav att motorcyklisten körde fortare än rådande hastighetsbegränsning på 50 kilometer vid olyckstillfället. Ett vittne, som färdades i en bil som blev omkörd av mc-föraren strax före olyckan, uppskattade farten till 70 kilometer i timmen.

Tingsrätten skriver i sin dom att bilföraren hade att utgå i från att mötande trafik höll sig inom gällande hastighetsbegräsning. Den omständigheten, ihop med att olyckan inträffade då vänstersvängen nästan var fullbordad, gör att 24-åringen frias från åtalet.