Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bingolotto snuvade Stig på 200 000 kr

Pensionären Stig Malmqvist från Hofors blev snuvad på 200 000 kronor av Bingolotto.

Numret som garanterade honom storvinsten ändrades i direktsändning och plötsligt hade Stigs vinstlott förvandlats till en nitlott.

– Det är tur att jag är rädd om lägenheten för jag blev fly förbannad, säger han.

Sedan Leif ”Loket” Olsson var programledare för spelprogrammet Bingolotto har Stig Malmqvist från Hofors regelbundet väntat på att få skrika bingo. Under söndagen hände det. Men den nyfunna glädjen byttes snabbt ut mot en stor besvikelse.

Skulle varit dubbel vinst

Stig hade under veckan köpt en bingolott, en så kallad dubbellott.

Fick han bingo skulle det innebära en dubblerad vinst. Bänkad framför tv:n i vardagsrummet började så Stig kryssa i numren på sina lotter.

Ett efter ett av numren ropades upp tills det bara var 58 som återstod.

– Så säger de 58. Jag hade vunnit 200 000 kronor, skattefritt, säger Stig.

Men lyckan blev kort. Utropet i tv-programmet följdes av en tystnad. Till slut fick programledaren Lotta Engberg tillkännage att nummer 58 i stället skulle vara nummer 53.

– Jag blev så arg. Jag skulle ju ha vunnit pengar som hade varit till stor nytta för mig som är pensionär, säger Stig.

Jens Mikkelsen är marknadschef på Folkspel som håller i Bingolotto. Han förklarar Stigs förlorade vinst med ett tekniskt fel.

– Datorn som visar numren i tv:n hängde sig och skickade ut fel nummer. En kontrollant fanns då på plats och upptäckte felet och datorn fick startas om direkt, säger han.

Enligt lotterilagen är det den officiella dragningslistan som gäller, alltså den listan där nummer 58 inte alls ingick. Därför kan man heller inte i efterhand gå in och ändra i ett spel, även om det dragna numret gav vinst.

– Bingolotto tycker att det här är väldigt tråkigt och det är absolut inget man önskar ska hända, men nu kan man inte ändra det här enligt lotterilagen, säger Jens Mikkelsen.

Han tillägger att Bingolottos överskott går till föreningslivet vilket innebär att det heller inte finns hur mycket pengar som helst att dela ut.

Men Stig Malmqvist är ändå besviken.

– Jag tycker att man borde få pengarna som man faktiskt har vunnit. Men det är väl ingen idé att hoppas, de kommer väl inte att ändra sig, säger han.