Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bingorånarnas chaufför sitter häktad

Den 21-årige chauffören till bingorånet i Sandviken har nu häktats.
Åklagaren kommer att försöka bevisa att han är lika delaktig i rånet som de tre männen som var inne i bingohallen med vapenliknande föremål.

Nu har även den 21-årige Sandvikenbo som misstänks för att ha kört bingorånarnas flyktbil häktats. Det betyder att två personer sitter häktade för rånet: en 21-åring från Sandviken och en 19-åring, ursprungligen från Sandviken men nu bosatt i Rosengård. En 16-åring från Malmö har släppts men är fortfarande misstänkt.

21-åringen är misstänkt för rån, alltså inte bara medhjälp till rån. Han är den som enligt åklagaren har kört flyktbilen och greps i föräldrahemmet i Sandviken.

– I det här fallet har han deltagit mer än att bara köra flyktbilen. Alla fyra misstänkta har utfört rånet i samförstånd, säger åklagaren Therese Stensson.

Den fjärde rånaren, en 20-åring bosatt i Malmö, är efterlyst men fortfarande på flykt från polisen.

– I nuläget väcker jag åtal mot de tre som vi har haft kontakt med.

20 åringen kan åtalas i efterhand.

Therese Stensson kommer i så fall att väcka åtal senast den 22 december. De två häktade männen sitter inlåsta så att de inte kan försvåra utredningen.

De fyra männen är misstänkta för att den 26 oktober ha stormat in i bingohallen i Sandviken och hotat ett 30-tal gamla människor med föremål som togs för automatvapen, i syfte att tillskansa sig pengar.