Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjurling räddade trepoängaren

När matchen stod och vägde klev Björn Bjurling fram.

Frilägesräddningen i andra perioden bäddade för 4–2 mot hans gamla klubb Djurgården.

– Det är de räddningarna som är viktiga, säger Brynäsmålvakten.

I fjol dröjde det till sjätte omgången innan första segern kom. I år var den saken ordnad redan i tredje omgången – trots att SM-finalisterna Djurgården stod för motståndet i Läkerol Arena. Samma Djurgården som slog ut Brynäs i kvartsfinalspelet i våras.

För målvakten Björn Bjurling var det första segern i en tävlingsmatch för sin nya klubb.

– Jävligt skönt att vi vann, jättekul. Grabbarna jobbade verkligen häcken av sig, så det var lätt att stå där bak, säger han.

Brynässegern grundlades när 1–2-underläge vändes till 3–2-ledning i mitten av den andra perioden.

Och just efter Andreas Dackells 3–2-mål kom den där räddningen som mycket väl kan ha varit matchavgörande i en jämn tillställning.

John Norman stod helt fri framför mål när pucken kom in från kanten, men Bjurling avvärjde med en stor portion skicklighet.

– Det är den räddning jag är mest nöjd med i matchen. Jag tog den med stöten. Det är de räddningarna som är viktiga och gör man en eller två sådana per match brukar man ofta få alla tre poängen, säger Bjurling, som brukar spela bra mot sina gamla klubbar och som bekant höll nollan i 5–0-segern mot Stockholmarna på försäsongen.

Förlust och ni hade haft bara en poäng efter tre omgångar. Hur viktig var segern?

– Det är klart att den var viktig. Men det känns som att det viktigaste är att vi spelar bra hockey.

Niklas Czarnecki var helnöjd med matchen och hyllade samtliga spelare.

– Det var en riktigt bra match, högt tempo och otrolig intensitet. Det var en jäkla kamp. Vi mötte ett otroligt offensivt lag men lyckades hålla de nere på tolv skott efter två perioder, och i den tredje stängde vi till, säger han.

En av spelarna som hyllades lite extra efteråt var Sebastian Wännström, som liksom Johan Larsson (klev in i stället för skadade Magnus Kahnberg) svarade för sina första elitseriepoäng när de tillsammans spelade fram Jonathan Granström till dennes 2–2-mål.

Wännström spelade i juniorkedjan med Calle Järnkrok och Anton Rödin i de första två matcherna men hade flyttats till kedjan med Kahnberg och Granström i och med Jakob Silfverbergs återkomst.

– Järnkrok och jag kan hitta varandra i sömnen, vi har spelat i stort sett hela livet tillsammans. Det var lite ovant att spela med några andra, men de gjorde det enkelt för mig, säger Wännström.

Assistet var en lyftning in mot mål som tog på Granströms benskydd innan den letade sig förbi orutinerade och stundtals olycklige Mark Owuya.

– Jag tänkte att jag slår en ”myra”, för pucken brukar alltid ta på någon, och lyckligtvis tog den på Granström. Kul att hjälpa laget. Jag gjorde många poäng i juniorlaget, så det är roligt att det lönar sig häruppe också, säger Wännström.