Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blå Källan ansöker om nytt alkoholtillstånd

Restaurang Blå Källan har ansökt om att få servera alkohol igen. Men kommunen väntas avslå restaurangens ansökan.

Annons

Socialnämnden i Hofors drog in restaurang Blå Källans alkoholtillstånd i juni. Restaurangens ägare överklagade beslutet, men i kammarrätten tog det stopp. Rätten meddelade att man inte prövar frågan om det indragna tillståndet och därmed stod socialnämndens beslut fast.

Nu har ägaren ansökt om att få servera alkohol på nytt, men socialnämnden väntas avslå hans ansökan. I ett förslag hänvisar socialförvaltningen till Alkoholinspektionens allmänna råd som säger att det bör gåminst tre år innan det kan bli aktuellt med ett nytt tillstånd.

Polisen anser också att ett nytt tillstånd är olämpligt.

När socialnämnden drog in alkoholstillståndet i juni hänvisade man till att Blå Källan inte hade rättat sig efter de krav som man hade ställt på restaurangen i januari. Restaurangen skulle ha haft en ordningsvakt i tjänst under helgerna, men vid en inspektion framkom att man inte uppfyllde kravet.