Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre kvinna försvunnen från demensboende

Polisen söker efter en 73-årig kvinna som har anmälts försvunnen från ett demensboende i Hofors. Kvinnan har endast vistats på boendet i ett par veckor och hittar troligen inte tillbaka på egen hand, enligt uppgifter från polisen. UPPDATERAD: Kvinnan är återfunnen.

Annons

Kvinnan ska ha försvunnit från boendet på Hantverkargatan i Hofors någon gång vid 23-24-tiden på måndagen och polisen uppger på sin hemsida att hon endast vistats på boendet i ett par veckor och därför troligen inte hittar tillbaka på egen hand. Hon är dock välbekant med exempelvis Rönningen och Böle i de södra delarna av Hofors och kan eventuellt ha tagit sig dit.

Polisen har genomsökt boendet och söker i omgivningarna, men har ännu inte anträffat kvinnan.

Kvinnan beskrivs som cirka 165 cm lång, smal och med ljust kortklippt hår. Hon är troligen iklädd en svart jacka, men i övrigt har polisen inga uppgifter om hennes klädsel. Kvinnan beskrivs vara i god fysisk form och kan gå långa sträckor.

UPPDATERAD 07:32

Strax efter 06 på morgonen återfanns kvinnan. Polisen hade då fått ett tips av en skogsarbetare som påträffat en kvinna vars signalement stämde in, norr om Hofors. Polisen ändrade då sitt sökområde dit och återfann kvinnan. Hon var vid god vigör och behövde inte uppsöka sjukhus.

Mer läsning

Annons