Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biljakt efter stulen bil genom centrala Gävle – en man försökte simma från polisen

Vid 01:10 tiden onsdag natt fick polisen ett larm om att ett vittne hade sett två personer försökt ta sig in i en personbil.

Annons

Ett vittne uppgav att två personer försökte ta sig in i en personbil på Solgårdsgatan i Gävle. Väl på plats fick en polispatrull följa efter bilen som åkte från platsen. Trots stoppförsök från polisen sida ville inte de båda männen stanna fordonet.

Biljakten pågick genom centrala Gävle och slutade med att båda männen kolliderade med ett stillastående fordon på Redargatan. Föraren sprang sedan från platsen och kastade sig i vattnet och försökte simma från patrullen. Mannen vände kort därpå tillbaka och greps på plats. Den gripne mannen är i 30-årsåldern och förekommer sedan tidigare i belastningsregistret med bland annat för flertalet trafikbrott sedan tidigare.

Var den andra gärningsmannen som vittnet såg tog vägen är okänt då förföljande patrull enbart uppfattade en person i bilen. Den gripne är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning samt narkotikabrott eget bruk.

Bilen som användes är anmäld stulen sedan en dryg vecka tillbaka.

Mer läsning

Annons