Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftig brand i container i Gävle hamn – nu under kontroll

Natten mot tisdagen utbröt en brand i en container på ett skrotupplag i Gävle hamn. Strax efter 06 på morgonen meddelade räddningstjänsten att branden är under kontroll – men att släckningsarbetet kommer att pågå många timmar till.

Annons

Natten mot tisdagen utbröt en brand på ett skrotupplag i Gävle hamn.

Vid 02:26 under natten mot tisdag inkom ett larm till SOS om en brand i en container på ett skrotupplag i Fredriksskans i Gävle hamn.

Vakthavande befäl Peter Hultqvist vid polisen i Gävleborg säger att branden inte är under kontroll ännu, men att polisen är där och assisterar räddningstjänsten.

– Räddningstjänsten har haft problem med att få ut vatten, säger Peter Hultqvist.

Räddningstjänsten meddelar att både Gävles och Sandvikens brandstyrkor är på plats och bekämpar elden.

Räddningstjänsten meddelar att man kommer att vara kvar på platsen i många timmar till.

Enligt upppgifter så ska elden inte vara någon fara för allmänheten och röken går ut mot havet. Branden har inte spridit sig till någon annan byggnad och det finns inga brandfarliga varor i närheten.

Uppdatering 06.05:

Branden ska vara under kontroll, men räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen i många timmar till. Det är mycket metallskrot som brinner och fortfarande är Gävles och Sandvikens brandstyrkor på platsen. Man räknar dock med att skicka hem Sandvikens styrkor vid halv åtta på tisdagsmorgonen.

Hur branden startade är i nuläget oklart.

Ett myndighetsmeddelande har gått ut till allmänheten i området att hålla sig inomhus samt hålla fönster och ventiler stängda.

Uppdatering 08:19:

Branden är nu under kontroll och eftersläckning pågår. Det har just skett ett personalskifte och man räknar med att behålla personal på plats fram till eftermiddagen.

Uppdatering:

Branden släcktes runt 15.30-tiden i eftermiddags och räddningstjänsten kunde då lämna platsen.

Mer läsning