Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsbrand på Järpmyrberget – räddningstjänsten på plats med tre enheter

Räddningstjänsten har larmats om en gräsbrand i Ockelbo kommun. Enligt uppgift i utskicket från SOS Alarm ska branden ha uppstått på Järpmyrberget mellan Tretjärn och Fagersjön.

Annons

Tretjärn och Fagersjön ligger någon kilometer söder om Ockelbo, öster om väg 272. Enligt larmaren ska branden i nuläget vara i storleksordningen 15 kvadratmeter men sprida sig snabbt och mot skog.

Uppgifterna är ännu mycket knapphändiga.

Arbetarbladet söker räddningstjänsten.

Uppdatering 12.33: Enligt räddningstjänstens inre befäl Håkan Hjelm har branden på Järpmyrberget ingen omfattning än, men det rör sig om en skogsbrand. Räddningstjänsten har tagit sig till platsen med tre enheter och kommer troligen att bli kvar där länge.

Uppdatering 16.19: Vid 16-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar vid Järpmyrberget och arbetade med att släcka branden. Inre befäl Håkan Hjelm meddelar att styrkorna på plats nu bedömer att de har branden under kontroll och inom en snar framtid kan lämna över släckningsarbetet till markägaren. Marken beskrivs av inre befäl som ett "Kalhygge med diverse bränsle på".

Branden som enligt första larmet skulle ha varit 15 kvadratmeter stor bedöms att som mest ha varit omkring 1 hektar stor av räddningstjänsten.

Mer läsning

Annons