Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tekniska undersökningen påbörjad i Årsunda

/
  • Den tekniska undersökningen inleddes under söndagsförmiddagen.
  • Den tekniska undersökningen inleddes under söndagsförmiddagen.

Två personer har hittats döda i brandresterna efter den villa som totalförstördes ute i Årsunda i lördags.
– Vi har funnit två kroppar och nu får vi avvakta vad rättsläkare lämnar för utlåtande, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Annons

Det var i lördags morse som räddningstjänsten larmades till en brand i Årsunda. Villan var övertänd när de kom fram till platsen och gick inte att rädda.

Polisen befarar att det par som är skrivna på adressen befann sig i bostaden när den började brinna. Efter branden har de varit saknade och polisen befarar att paret omkommit.

På måndagens morgon uppgav polisen att man hittat kvarlevor efter en kropp, vilket Sveriges radio först berättat om. Senare under eftermiddagen gick polisen även ut med att ytterligare en kropp har hittats.

– Vi har funnit två kroppar och nu får vi avvakta vad rättsläkare lämnar för utlåtande om dödsorsak och identitet på de avlidna, säger Mikael Hedström, till Arbetarbladet.

Arbetet med den tekniska undersökningen fortsätter nu under måndagen men utredarna tror sig veta var branden startade.

– Allt tyder på att den har startat på övervåningen, säger Mikael Hedström.

För tillfället är det dock för tidigt för att kunna fastslå vad som orsakat branden även om utredarna har sina aningar.

– De har väl en tanke men det är för tidigt att säga, säger Mikael Hedström.

Händelsen är rubricerad som mordbrand för att det ska ge polisen mer resurser att utreda branden men det finns i nuläget inget som tyder på att något brott har begåtts.

– Det finns inget som tyder på att något brott har orsakat branden men vi får ändå avvakta den tekniska undersökningen. Vi vill inte utesluta det men just nu finns det inget som pekar på det, säger Mikael Hedström.

Under söndagsförmiddagen inleddes den tekniska undersökningen och då kunde poliser ses arbeta i anslutning till den utbrända villan. Även två brandbilar befann sig på platsen.

Mer läsning

Annons