Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

29-åring misshandlades svårt

/

Med orden "känner du igen mig" slog en 23-årig Gävlebo brutalt ned en man i Andersberg.
Mycket tyder på att det handlade om en hämnd för något som hände för flera år sedan.

Annons

Det var på kvällen 24 november förra året då en 29-årig man stötte ihop med en främmande man utanför sin bostad i Andersberg.

Främlingen försäkrade sig om att 29-åringen var rätt person. Därefter anslöt sig ytterligare en man. De båda sade att de ville prata vidare med honom i ett trapphus.

Då dök en för 29-åringen bekant person upp. Det var en 23-åring som han känner igen sedan tidigare.

De tre männen slog ned 29-åringen till marken. Liggande tog han emot både sparkar och slag mot kroppen och huvudet.

23-åringen lutade sig över honom och slog honom med ett föremål, troligen en fjäderbatong. Med orden "känner du igen mig" slog 23-åringen sitt offer ett tjugotal gånger, främst mot huvudet.

29-åringen säger att motivet kan vara att han för några år sedan påtalade att 23-åringen behandlade sin flickvän, som är en vän till honom, illa.

23-åringen själv har uppgett att han rånades av 29-åringen för flera år sedan och att han sedan dess tänkt mycket på det.

Han var i Andersberg för att köpa hasch men litade inte på säljaren och hade därför beväpnat sig med ett aluminiumrör från en utemöbel.

När han fick syn på sin gamla rånare "rann det över för honom" och han gav sig på 29-åringen.

Enligt 23-åringen var hans två vänner inte inblandade, utan dök bara upp och avbröt misshandeln.

Gävle tingsrätt tror på 29-åringens version, som styrks av dokumentationen av skadorna, även om de inte kan slå fast motivet till dådet.

Tingsrätten dömer 23-åringen för grov misshandel. Påföljden blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för narkotikamissbruk. Han förekommer under sex avsnitt i belastningsregistret och dömdes så sent som i oktober förra året för olovlig införsel.

29-åringen har problem med rörligheten i en arm sedan misshandeln. 23-åringen ska betala drygt 30 000 kronor i skadestånd till honom.

Mer läsning

Annons