Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90-åring bestulen på rullator

I måndags blev en 90-årig kvinna bestulen på sin rullator som hon låst fast i sitt trapphus. "Jag hoppas att jag får tillbaka den snart så jag kan ta mig ut ur lägenheten. Det blir så långa dagar annars."

Annons

Solveig fick sin rullator stulen för andra gången, trots att den var fastlåst. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

När Solvieg kom hem från Södertulls hälsocentral tidigt på förmiddagen i måndags, låste hon som vanligt fast sin rullator med ett kabellås i trapphuset. Sedan tog hon sig in i lägenheten och satte sig och läste. Ungefär vid lunch plingade en förtvivlad granne på dörren och berättade vad som hade skett. Rullatorn hade blivit stulen.

Grannen hade hört hur det skramlade i trapphuset och hade kort därefter sett en ung man åka iväg på en moped med rullatorn.

– Man blir ju förbaskad. Utan rullator kan jag inte ta mig ut. Jag har alltid låst fast rullatorn och känt att det har varit säkert, säger Solveig.

Solveig fyller 91 år nästa vecka. Hon har diabetes, och efter en operation på grund av ett benbrott så har hon svårt att röra sig. Hon använder sig därför av rullator, och det är inte första gången som hon får en sådan stulen. För tre år sedan var det någon som stal hennes förra.

Enligt Mikael Hedström, presstalesperson på Gävlepolisen, är den här typen av brott inte särskilt vanliga, även om de sker då och då.

– Sådana här brott sker emellanåt. Oftast är det för att jäklas. Men jag har förstått att det finns en viss marknad för försäljning av rullatorer. Därför kan det vara bra att titta på annonser på nätet och se om man känner igen sin rullator på någon av dem, säger han.

Nu hoppas Solveig att någon ska ha sett tjuven och att rullatorn snabbt ska komma tillbaka.

– Någon borde ha sett hur han kom på mopeden med rullatorn. Det tycker jag att någon borde ha reagerat på. Jag hoppas att jag får tillbaka den snart så jag kan ta mig ut ur lägenheten. Det blir så långa dagar annars, säger Solveig.

Solveig heter egentligen något annat.

Mer läsning

Annons