Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmäld för sexövergrepp

/

En anställd vid Omvårdnad Gävle misstänks för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.
Händelsen polisanmäldes i torsdags.

Annons

Det är arbetsgivaren som har gjort polisanmälan. Brottstiden är mellan september och november 2014. Den misstänkte är en man.

Polisen är mycket förtegen om händelsen och Gävlepolisens presstalesman Mikael Hedström vill inte göra några uttalanden utan hänvisar till den åklagare som kommer att få fallet på sitt bord.

På fredagsförmiddagen var det ännu inte avgjort vilken åklagare som kommer att leda utredningen.

Enligt uppgifter till Gefle Dagblad ska övergreppen ha skett vid upprepade tillfällen på ett boende – och brottsoffret vara en vuxen person med psykisk funktionsnedsättning. En kollega anmälde mannen till arbetsgivaren för några veckor sedan.

– Det handlar om ett missförhållande på en av våra enheter, säger Lena Isokivelä, biträdande chef för Omvårdnad Gävle, till gd.se.

– Med hänsyn till den som har blivit utsatt kan jag inte uttala mig i det enskilda ärendet. Vi har sett till att den personen får stöd och hjälp, det är naturligtvis jobbigt att bli utsatt på det här sättet, fortsätter hon.

Omvårdnad Gävle är en av kommunens största förvaltningar med runt 2 000 anställda i olika omvårdnadsyrken som undersköterskor, sjuksköterskor och personliga assistenter.

De har ansvar för äldreomsorgen samt stöd och omsorg för personer med psykisk eller fysisk funktionsnedsättning.

Mer läsning

Annons