Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Begärs häktade för överfall på Hagamannen

/

De tre män från Gästrikland som misstänks för misshandeln av Niklas Lindgren, mer känd som Hagamannen, begärs häktade av åklagare.

Annons

– I nuläget är de misstänkta på sannolika skäl och jag bedömer att det räcker för häktning. Sedan återstår det en hel del utredningsarbete. Då underlättar det om de inte är på fri fot, säger åklagare Klara Dahlström till nsd.se.

På sannolika skäl är den högre misstankegraden.

Arbetarbladet berättade på torsdagen att de tre männen som nu misstänks kommer från Gävle och Sandviken. Männen, som är 21, 23 samt 24 år och bosatta i Gävle och Sandviken, är anhållna sedan i onsdags. Sedan tidigare är en 30-årig Gävlebo misstänkt för brottet, men han är försatt på fri fot.

Överfallet på Niklas Lindgren ägde rum på ett elevhem i Övertorneå i lördags. En golfklubba användes vid misshandeln. Minst två av de fyra männen från Gästrikland bor tillfälligt på orten för att studera.

Sedan tidigare är det känt att 21-åringen från Gävle och 24-åringen från Sandviken nekar till brott. På fredagen bekräftar den 23-åriga Gävlebons försvarare Hans Östberg att även hans klient förnekar brott.

Häktningsförhandlingarna äger rum i Kalix under fredagseftermiddagen.

LÄS OCKSÅ:

Misstänkta från Gävle och Sandviken

Gävlebon har träffat Hagamannen tidigare

Nekar till misshandel av Hagamannen

Man från Gävle misstänkt för misshandel av Hagamannen

Mer läsning

Annons