Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biltjuvar körde på pojke - smet från platsen

Först körde de in i en 16-årig cyklist – för att sedan smita från platsen. I en stulen bil. De tre männen dumpade sedan bilen på annan plats och sågs springa därifrån.

Annons

Det var under torsdagskvällen som en 16-årig kille cyklade på Fältskärsleden. När han körde över övergångsstället vid korsningen Södra Skeppsbron blev han påkörd av en bil som sedan smet från platsen.

Bilen som smet körde mot Staketgatan där vittnen såg tre män lämna bilen och springa därifrån. Polisen kunde konstatera att det rörde sig om samma bil som kört på 16-åringen, och att bilen dessutom var stulen.

16-åringen fördes till sjukhus med ambulans men klarade sig med lindriga skador och behövde inte läggas in.

Enligt Mikael Hedström, polisens presstalesperson, finns det vittnen till händelsen som ska höras om hur krocken gick till. 16-åringen ska ha uppgivit att bilen körde mot rött.

En anmälan om vållande till kroppsskada, smitning från olycka och grov vårdslöshet i trafik upprättades igår men det finns ingen misstänkt. Bilen var anmäld stulen sedan tidigare.

- Det tyder på att de varit vårdslösa, smitningen, trafikolycka och stulen bil, så man kan misstänka att de verkligen brutit mot lagen, säger Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons