Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bråk på tåg mot Gävle – konduktör blev slagen av biljettfuskare

En tågkonduktör blev under onsdagsmorgonen misshandlad på ett tåg mot Gävle från Stockholm. Konduktören hamnade i bråk med tre personer som inte hade biljett för att åka till Gävle. Händelsen medförde ett tågstopp förbi Arlanda.

Annons

Bråket började omkring 08.40 när det stod klart att de tre personerna som skulle till Gävle saknade biljett. De ska sedan ha meddelat konduktören att de vägrade stiga av tåget, berättar ett vittne till händelsen till Arbetarbladet. Konduktören ska därefter ha tillkallat polis.

Bråket eskalerade och de inblandade började skrika på varandra. Enligt vittnet ska en kvinna blandat sig i bråket och fått en knuff, därefter ska konduktören gått emellan. Vid Arlanda öppnas dörrarna och de tre personerna sticker ut ur tåget. Konduktören ska ha jagat efter och fått ta emot ett slag i samband med jakten.

En av de tre personerna ska ha tappat en kniv i samband med flykten, något som också bekräftas av polisen. Polisen har varit på plats och tagit upp en anmälan. Ingen ska vara gripen för händelsen, berättar vakthavande befäl hos polisen i Stockholm.

Tåget ska ha tagits ur bruk och polisen ville höra vittnen på tåget, något som också medförde ett tillfälligt tågstopp förbi Arlanda.

Mer läsning

Annons