Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsmordet: Polisen blev inlåst med misstänkt och avliden kvinna: "Jag kände rädsla"

Nu gör polispatrullen som skickades ut vid Brynäsmordet en intern anmälan om psykisk överbelastning.
När polisen påträffat den avlidna kvinnan och den misstänkte mördaren i den mörka lägenheten gick dörren i baklås.
– Jag upplevde rädsla, säger polisen i dokumentet.

Annons

LÄS OCKSÅ: Grannen: "Jag hörde skrik från lägenheten"

En man i 50-årsåldern är häktad misstänkt för att ha mördat sin mamma i 70-årsåldern.

En av grannarna till den kvinna som misstänks ha blivit mördad, uppger att hon hörde skrik i lägenheten för en tid sedan.

Polisen tillkallades till en adress på Brynäs för att kontrollera hur det stod till med den äldre kvinnan i 70-årsåldern. När hon hittades avliden, fattade polisen misstanke om mord.

I lägenheten befann sig en man i 50-årsåldern som greps av polisen. Han var skadad och skickades till sjukhus med ambulans. Den misstänkte mannen vårdades på sjukhus under övervakning.

LÄS MER: Misstänkte mördaren erkänner att han dödat sin mamma

Nu framkommer nya uppgifter om vad som hände i lägenheten. Två poliser skickades till platsen för att kontrollera lägenheten.

I den mörka, dåligt upplysta lägenheten möttes poliserna av en väldigt stark doft från vad som visade sig vara den avlidna kvinnan som kan ha varit död i flera månader. De hittade även den man i 50-årsåldern som nu är misstänkt och häktad för mordet.

LÄS OCKSÅ: Misstänkte sonen begärs häktad

Just då upptäckte poliserna att de var fångade i lägenheten tillsammans med den avlidna kvinnan och den misstänkte mördaren, eftersom dörren gått i baklås.

"Under händelseförloppet gick ytterdörren i baklås vilket medförde ett extra stresspåslag och jag upplevde i rädsla i situationen", skriver polisen.

Till slut tog sig poliserna ut. Men de fick sedan jobba intensivt med fallet utan avlastning under dagen. Poliserna är även missnöjda med att de inte fick något avlastningssamtal i samband med den traumatiska händelsen.

"Vi i patrullen fick fortsätta arbeta med hela caset arbetspasset ut, detta var görligt endast då jag uppfattade mig själv som att jag byggt upp en fasad för att hantera händelsen och slutföra arbetet aktuellt arbetspass", skriver anmälaren.

LÄS OCKSÅ: Lukten sprids i den mördade kvinnans bostadsbyggnad

En av dem på platsen berättar också att minnesbilder av den obehagliga upptäckten i lägenheten, fortfarande hemsöker de inblandade poliserna i hemmet och på fritiden.

Chefen för enheten svarar på anmälan att ett avlastningssamtal borde ha hållits i direkt anslutning med alla som var inblandade i ingripandet på Brynäs. Även fackets skyddsombud är informerat om tillbudet.

Chefen vill nu att det alltid ska hållas samtal i direkt anslutning efter allvarliga händelser.

LÄS OCKSÅ: Polisen utreder misstänkt mord i Gävle

Mer läsning

Annons