Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd för spädbarnsmisshandel - släpps ur häktet

Den pappa från Sandviken som i tingsrätten dömdes till fem års fängelse för att ha misshandlat sina två tvillingspädbarn försattes på torsdagen på fri fot efter att rättegången i hovrätten avslutades.

Annons

Under torsdagen avslutades rättegången mot den pappa som tidigare i somras dömdes till fem års fängelse för grov misshandel och vållande till kroppsskada av sina tvillingspädbarn.

Försvarsadvokaten Anna Dahlbom yrkade på att hennes klient skulle släppas i väntan på dom, något som hovrätten godkände.

– Vi har haft slutplädering i målet och jag framställde att han skulle försättas på fri fot och efter ett par timmar kom de fram till det beslutet att han släpps, säger Anna Dahlbom.

Hovrätten motiverade aldrig varför pappan släpps under tiden tills att dom meddelas i fallet och Anna Dahlbom vill inte spekulera i om frisläppandet kan peka mot en specifik dom i målet.

– Det är alltid vanskligt att säga vad domen kommer bli i ett sånt här mål och det vågar inte jag förutspå men vi hoppas hovrätten har lyssnat och tagit till sig den medicinska undersökningen vi har fört fram. Det är sakkunnigutlåtande från experter som visar att barnens skador har medicinska förklaringar, säger hon.

Dom i målet kommer den 8 oktober.

LÄS OCKSÅ:

Tvillingpappan: Jag ljög om att ha skadat barnen

Kommunen kritiseras i inspektion - polisanmälde inte spädbarnsmisshandel

Fem års fängelse för tvillingpappan

Kommunen: Inte självklart kontakta polisen

Mer läsning

Annons