Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för sexuellt utnyttjande av barn i Gävle

En man från dalarna fälls för sexuellt utnyttjande av barn efter att ha haft sex med en 14-årig flicka i Gävle tidigare i år.

Annons

LÄS OCKSÅ: Åtalas för våldtäkt mot barn i Gävle

Den 27 år gamla mannen hemmahörande i dalarna befann sig i Gävle i januari tidigare i år. Där träffade han sedan en 14 år gammal flicka som tillsammans med en kompis hade tagit fel tåg och hamnat i Gävle.

Mannen och flickan hade sedan sex med varandra och i oktober åtalades mannen för våldtäkt mot barn. Enligt åtalet misstänktes mannen haft sex med flickan vid tre tillfällen under ett dygn och att han mycket väl måste ha varit medveten om att flickan var under 15 år.

Själv menar mannen att de endast haft sex en gång och att han trodde flickan var 17 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Anhållen för våldtäkt mot barn i Gävle

Falu tingsrätt meddelade under onsdagen att det endast går att säkerställa att ett samlag har ägt rum men de menar att mannen haft skälig anledning att tro flickan var under 15 år.

Då det inte förekommit något våld i samband med samlaget och att flickan inte var långt ifrån att ha fyllt 15 år ska dock gärningen inte bedömas som våldtäkt mot barn utan mannen fälls i stället för sexuellt utnyttjande av barn vid ett tillfälle.

Han döms till villkorlig dom med samhällstjänst på 120 timmar samt att betala 30 000 kronor i skadestånd till flickan.

LÄS OCKSÅ: Rätten gick emot åklagarens vilja

Mer läsning

Annons