Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drogpåverkad motorcykelman i vansinnesfärd – körde 200 km/h på 70-väg

En man ska i slutet av juni ha kört motorcykel, kraftigt drogpåverkad. Mannen ska ha varit en fara för andra människors liv genom att vansinnesköra och uppnå hastigheter runt 200 km/h på mindre väg. Det hela slutade med polisjakt längs Länsväg 740 utanför Tierp.

Annons

Drogpåverkad man vansinneskörde på motorcykel och blev jagad av polis.

Det var för en månad mannen ska tagit droger och sedan satt sig på sin motorcykel. Trots att hans körkort blivit återkallat och att hans motorcykel saknade behörighet.

Mannen ska ha kört på länsväg 70 i riktning mot Tierp och på vägen mot samhället kört vårdslöst och utsatt andra människor för fara.

LÄS ÄVEN: Körde in i polisbil efter biljakt

Detta uppmärksammades av en civilpolisbil.

Enligt åtalet försökte polisen först stoppa mannen över fyra gånger utan att lyckas. Och en polismotorcykel ska då anslutit och tagit upp jakten.

Motorcykelpolisen försöker kommunicera med mannen men märker att han inte har för avsikt att sakta ned, läser åtalet. Polismannen ska då ha börjat dra i mannens arm för att signalera.

LÄS OCKSÅ: Vittnen slog larm om rattfyllerist i Sandviken – kraschade ner i diket kort stund senare

I åtalet står det att polismannen då, i farten, börjar sparka på den åtalades motorcykel, vilket i sin tur leder till att den åtalade accelererar ifrån polisen och påbörjar sin vansinnesfärd.

Den åtalade ska då, på länsväg 740 som är en 70-väg, ha gasat upp i hastigheter kring 200 km/h och gjort flera farliga omkörningar trots mötande trafik och heldragna linjer.

Längre fram på vägen har dock polisen hunnit uppföra en vägavspärrning som tvingar motorcykelmannen att avsluta vansinnesfärden.

Mannen greps på platsen och är nu åtalad för vårdslöshet i trafik, rattfylleri, olovlig körning, grovt brott, narkotikabrott samt ringa brott.

Och trots att vansinnesfärden slutade med en polisjakt där en motorcykelpolis uppger att han ryckt i armen och sparkat på den åtalade i höga hastigheter, menar polisen att de agerat rätt.

– Man får utgå från att polisen bedömt det möjligt att få stopp på mannen, men jag vill inte kommentera polismannens agerande, säger Christer Nordström, presstalesman, polisen Uppland.

LÄS ÄVEN: Förare vägrade stanna – körde i hög hastighet på cykelbanor

Mer läsning

Annons