Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick mordmisstänkt hjälp att bränna bevisen?

I förra veckan anhölls en 56-årig man för att ha hjälpt den misstänkta Östermördaren att röja undan bevis – men han släpptes senare.
– Ord står mot ord, säger åklagare Kjell Lindqvist.

Annons

Rättegången om Östermordet pågår för fullt – men fortfarande får polisen tips om vad som hände på mordkvällen fredagen 17 oktober förra året samt den efterföljande helgen.

En olöst fråga för polisen är vad den misstänkta 34-åringen gjorde av mordvapnet samt de kläder han hade på mordkvällen.

Arbetarbladet har tidigare berättat om tips som pekar mot att kniven som användes vid dådet dumpades i Dalälven i Skutskär.

Under förra veckan fick polisen ett tips om att en 56-årig man snart efter mordet hjälpte den nu åtalade 34-åringen att bränna kläderna, som kan ha varit blodiga efter knivmordet.

56-åringen greps och anhölls misstänkt för grovt skyddande av brottsling, men släpptes därefter. Han nekar till inblandning.

Var kläderna skulle ha bränts är okänt.

Ett erkännande av 56-åringen eller en utpekad fyndplats där kläderna brändes hade sannolikt varit till stor hjälp för åklagarna och polisen för att få 34-åringen fälld.

LÄS OCKSÅ:

Ögonvittnena berättar om mordet

Östermordet – allt du behöver veta

Mer läsning

Annons