Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flickor från Gävletrakten offer i stort övergreppsmål – kontaktades via nätet

/

Två flickor från Gävletrakten finns bland offren i den rekordstora övergreppsrättegången som inleddes i Sollentuna i dag.
En av flickorna, som var nio år vid brottstillfället, har uppmanats att ta bilder på sina nakna bröst och skicka till den nu åtalade 22-åringen.

Annons

Ladda ner Arbetarbladets nya app till Iphone eller Android för lokala nyheter direkt i din smarta telefon.

Det var 2014 som det misstänkta brottet ägde rum. 22-åringen som står åtalad för det rekordstora antalet sexuella övergrepp kontaktade då flickan, som är hemmahörande i Gävleområdet.

Rapport: Direkt från rättegången

22-åringen, som erkänt brottet, har via nätet förmått flickan att ta bilder på sina nakna bröst när hon endast var iklädd bh. Hon har sedan skickat bilderna till honom över internet. Bilder som 22-åringen sedan har sparat i sin mobiltelefon.

Samma dag har 22-åringen även skrivit till flickan med "ord och meningar med sexuell innebörd". Han har också skickat bilder på sitt könsorgan till henne.

Brottet rubriceras som grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, barnpornografibrott och sexuellt ofredande. Bland bevisningen finns utdrag från chattar mellan 22-åringen och flickan, samt bilder från hans mobiltelefon. Förhören med flickan kommer att ske via videolänk från Gävle tingsrätt.

LÄS MER: 22-åringens mobiltelefon spelar avgörande roll för fallet

Det stora målet omfattar nästan hundra barn från hela landet, där det grövsta rubriceras som våldtäkt mot barn. Det andra fallet där en flicka från Gävletrakten är drabbad har inte lett till åtal, utan ledde till beslut om åtalsunderlåtelse, vilket har samma verkan som en dom. Sannolikt för att 22-åringen erkände brottet snabbt.

Ytterligare två av 22-åringens brottsoffer är två tioåriga flickor som kommer från Hudiksvallstrakten. De har båda kontaktats av 22-åringen som enligt åtalet skrivit ord med sexuell innebörd till dem. Det inträffade 2013 och 2014. 22-åringen åtalas i de fallen för sexuellt ofredande. Även där finns chat och bilder bland bevisningen.

Mer läsning

Annons