Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebo får sänkt straff för attack med trasig glasflaska

Den 51-åriga man som dömdes till fyra års fängelse efter att ha skurit en annan man i ansiktet utanför en kiosk i centrala Gävle förra året får sitt straff sänkt till två år. Hovrätten gör bedömningen att händelsen ska rubriceras som grov misshandel och inte dråpförsök.

Annons

LÄS OCKSÅ: Skar man i ansiktet – döms till fyra års fängelse för dråpförsök

Det var i början av september förra året som den 51-åriga mannen greps misstänkt för att ha skadat en annan man med hjälp av en trasig glasflaska i centrala Gävle.

De två männen började bråka inne på en kiosk och utanför ska sedan offret ha fått en skärskada i ansiktet och 51-åringen greps och fälldes senare till fyra års fängelse för försök till dråp.

Domen överklagades till hovrätten då 51-åringen menade att han handlat i nödvärn samt aldrig använt sig av någon glasflaska. Försvaret menade också att ett av de vittnen som åklagarsidan använt sig av hade motiv att vilja hämnas på 51-åringen.

Hovrätten frisläppte mannen efter förhandlingarna i december i väntan på domen. Något som redan då indikerade på ett mildare straff och under fredagen meddelade hovrätten att mannens straff sänks till två års fängelse.

LÄS OCKSÅ: Dömd för dråpförsök vid rådhuset försatt på fri fot

Enligt hovrätten är det likt tingsrätten kom fram till klarlagt att 51-åringen har huggit offret med en trasig glasflaska och att han inte har handlat i nödvärn.

Den sammantagna bedömningen av gärningen gör dock att hovrätten anser att det inte handlar om dråpförsök utan om grov misshandel och sänker därmed mannens straff till två års fängelse.

LÄS OCKSÅ: Man skuren i halsen – en gripen för mordförsök

LÄS OCKSÅ: Högg man i ansiktet i centrala Gävle – åtalas för mordförsök

Mer läsning

Annons