Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsbo blev attackerad med yxa – vårdas i Uppsala för sina skador

/

Den man som utsattes för en allvarlig misshandel i sin bostad i Hofors tidigare i veckan vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala för sina skador.
Vad Arbetarbladet erfar har mannen blivit huggen flera gånger med en yxa i huvudet.

Annons

LÄS MER: Lägenhet avspärrad efter grov misshandel

Det brutala överfallet i Hofors tidigare i veckan förbryllar polisen. Offret är en man i 40-årsåldern. Det som är klarlagt är att han har skador i huvudet orsakade av ett tillhygge. Polisen vill inte kommentera om det rör sig om en yxa.

– För utredningens skull håller vi det för oss själva, säger Börje Hjelm, som leder förundersökningen.

Mannen förhördes under torsdagen på Gävle sjukhus. Därefter har han flyttats till Akademiska sjukhuset i Uppsala för ytterligare vård.

– Vi har haft personal som har hört honom. Men jag är ingen läkare och huvudskador är alltid speciellt, säger Börje Hjelm, om offrets skador.

Det var vid 00.30 under natten mot torsdagen som mannen sökte upp sina grannar i ett bostadsområde i Hofors. Han uppgav då att han blivit misshandlad i sin bostad av flera för honom okända män. Därefter fördes han till sjukhus för vård.

Börje Hjelm vill inte kommentera om det finns någon hotbild mot mannen. Men han har förekommit i andra polisutredningar.

Hjelm medger att polisen inte har någon klar bild av motivet. Det saknas också vittnen till händelsen, och därför genomfördes under fredagen en insats med dörrknackning i närområdet runt bostaden.

– Vi försöker på alla sätt och vis få in uppgifter. Vi har en del tekniska bitar att titta på också, som telefoner att gå igenom.

Det misstänkta brottet utreds som grov misshandel.

NYHET: Premiär för Arbetarbladets app – så får du hyperlokala nyheter snabbt till din mobil

GUIDE: Nyhetsappen – vanliga frågor och svar

Mer läsning

Annons