Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade och misshandlade sjukhuspersonal

Personal vid akuten på Gävle sjukhus hotades och misshandlades av en aggressiv man tidigare i juli.

Annons

Det var på lördagskvällen 18 juli som en 26-årig man kom till akuten vid Gävle sjukhus tillsammans med sin mamma. Enligt mamman var det för att 26-åringen behövde hjälp för sitt missbruk.

Men på plats vid akuten blev han aggressiv. En sjuksköterska som först mötte mannen har berättat att han såg hotfull ut och att hon precis hann fly undan. Mannen bankade på den glasruta som hon flytt in bakom samtidigt som han skrek något ohörbart för sjuksköterskan. Enligt vittnen ska han ha skrikit att han ska döda henne. Hon blev chockad och kallade på vakt.

En vakt och ytterligare en sjukhusanställd lyckades få ut mannen. Men han slutade inte vara aggressiv utan dödshotade den sjukhusanställde och slog honom i ansiktet. Sedan ville mannen på nytt ta sig in till akuten och rev vakten på armen. Därefter hotade han att mörda vakten och gick emot honom med "full kraft". Vakten svarade med att slå 26-åringen med batong på benet och handfängsla honom.

26-åringen, som är hemmahörande i Sandvikens kommun, säger sig inte ha något minne av händelsen. Han åtalas nu vid Gävle tingsrätt för misshandel, olaga hot, samt hot- och våld mot tjänsteman.

Mer läsning

Annons