Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kände Gävlepolitikern utsatt för fräck stöld – tog tillbaka plånboken efter handgemäng

/
  • Niclas Bornegrim beslöt sig för att ta tillbaka sin plånbok när han upptäckte att två yngre män han samtalat med hade snott den.

Moderate Gävlepolitikern Niclas Bornegrim var under fredagskvällen med om en fräck stöld – plötsligt var plånboken borta i fickan efter att han samtalat med två yngre män.
Då beslöt han sig för att ta tillbaka den.
De båda männen greps och anhölls efter händelsen.

Annons

Niclas Bornegrim hade haft en trevlig kväll på en restaurang i centrala Gävle när två män i åldrarna 17 och 20 år slog följe efter honom under hans promenad längs med Södra Kungsgatan. Klockan var runt 23-tiden. Det som verkade ha varit ett välmenande samtal fick snabbt en ny innebörd när Niclas Bornegrim kände efter i fickan. Plånboken saknades.

– Situationen går väldigt fort. Ena personen ledde bort min uppmärksamhet medan den andra "gjorde sitt jobb", eller vad jag nu ska kalla det. Jag kände inget när det hände men jag märkte hur plånboken var borta, när jag vände mig om såg jag hur en av dem stod och gick igenom min plånbok, berättar Niclas Bornegrim.

Hur lyckades du få tillbaka plånboken?

– Enklast är väl att läsa polisrapporten... Men jag gjorde det som man ska göra – visa vem det är som bestämmer.

Blev det brottningsmatch?

– Ja, det kan man väl säga. Jag jagade killarna in i en gränd och det blev lite handgemäng.

Samtidigt hade Niclas Bornegrim hunnit med att ropa till förbipasserande att kalla efter polis. En patrull var snabbt på plats för att ta upp jakten på de två förövarna. En jakt som slutade på slottsparkeringen där de kunde gripas.

Niclas Bornegrim är på väg upp till Sundsvall för att följa Gefle IF:s match mot GIF Sundsvall när Arbetarbladet ringer upp och han är samlad trots den obehagliga händelsen kvällen innan.

– Jag är lugn och mår bra men det är klart man tänker kring vad som kunde ha hänt om någon haft kniv eller om de var flera så att man inte hade kunnat freda sig.

De båda männen greps och åklagare beslutade efter förhör att männen skulle anhållas. De är misstänkta för grov stöld, meddelar polisen via sin hemsida.

Mer läsning

Annons