Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopplades till stöldturné via DNA – skyllde på kisspaus

Mannen har under 2016 genomfört flera stölder i både Gästrikland och Dalarna. Nu döms han till två och ett halvt års fängelse samt utvisning.

Annons

Det var i början av april som polisen utredde ett inbrott i Gävle varpå de i närheten av bostaden hittade en ryggsäck med ett flertal verktyg i.

Samma dag påträffade polisen en man i 45-årsåldern i området vars skor matchade de spår som polisen hittade vid inbrottet.

Mannens DNA kunde också påträffas på den ryggsäck med verktyg som hade tagits i beslag och i mannens bil hittades stöldgods från olika inbrott.

Föremål och verktyg som vittnar om en stöldturné då det kunnat kopplas samman med inbrott i Gävle, Sandviken, Falun och Säter.

Vid ett av inbrotten uppgick stöldgodset till ett värde på över 100 000 kronor.

Den man som greps i samband med stölden i Gävle förnekade brott och menade att han hittade en väska vid vägen och att han tog ut vissa föremål och la i sin bil.

När mannen sedan "behövde uträtta sina behov" tog han en promenad varpå han då ska ha hittat en ryggsäck som han öppnade innan han kastade iväg den.

Något som enligt den misstänkte förklarar varför hans DNA fanns på ryggsäcken.

Enligt Gävle tingsrätt är det dock utifrån bevisningen klarlagt att den misstänkte mannen gjort sig skyldig till totalt sju fall av grov stöld.

I domen står det skrivet att mannen arbetat systematiskt och haft som plan att komma till Sverige för att stjäla och sedan lämna landet.

Mannen döms nu till två år och sex månaders fängelse samt utvisning.

Mer läsning

Annons