Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnan ska ha blivit knivskuren

/

Flera uppgifter talar för att kvinnan som utsattes för ett mordförsök i Gävle i söndags morse blev knivskuren. Parterna var inblandade i ett bråk på Harrys tidigare under kvällen.

Annons

En kvinna i 30-årsåldern skadades allvarligt i centrala Gävle under natten mot söndag. Det var vid banken Nordea som ett bråk utbröt vid tretiden på natten. En man i 25-årsåldern, bekant med kvinnan, har anhållits misstänkt för försök till mord och fyra fall av misshandel. Två vittnen skadades lindrigt när de försökte ingripa. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, vilket är den starkare misstankegraden.

Flera uppgifter talar för att kvinnan har knivskurits.

– Ja, det finns uppgifter som talar för att skadorna är tillfogade med en kniv. Både skadorna i sig och delvis vissa vittnesuppgifter och förhörsuppgifter, säger åklagare Birgitta Fernlund.

Före händelsen har mannen och kvinnan varit inblandade i ett bråk på krogen Harrys.

– Det jag kan bekräfta är att parterna har varit inblandade i någon form av bråk på Harrys tidigare. Det ingår självklart i den helhetsbild som vi försöker skaffa oss om den här gärningen, säger Birgitta Fernlund.

Kvinnan vårdas nu för lindriga skador enligt en patientskaderapport.

UPPDATERING 20150325: Mannen är häktad på sannolika skäl för mordförsöket

Mer läsning

Annons