Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man försökte våldta kvinna utomhus i Valbo

Under natten till torsdagen utsattes en kvinna som rastade sin hund för ett våldtäktsförsök i Valbo. Hon kastades till marken och fick flera skador, men lyckades avvärja mannen.
Polisen är nu mycket angelägen att få in tips från allmänheten.

Annons

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, gick på den korta grusväg som leder upp till Salabanan och Ludvigsbergsskolan från Bäckvägen då hon kastades omkull av en för henne okänd man.

Han slog till kvinnan så hon hamnade på marken, och började sedan slita i hennes kläder. Kvinnan svarade med att försöka slå och sparka sig fri, varpå mannen slutade och lämnade platsen i okänd riktning.

Kvinnan chockades djupt av händelsen och fick skador i ansiktet samt ont i kroppen.

– Hon har smärta i kroppen, svullnad och en skada på läpparna och smärta i käken, troligtvis för att hon slagit i backen under överfallet, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Hon fick tag på sin hund, som hade sprungit i väg en bit, och gick hem. Sedan ringde hon en anhörig som i sin tur larmade polisen.

Den okände mannen var enligt kvinnan kring 40-50 år, kring 180 centimeter lång och bar troligen grå tröja och jeans på sig. Händelsen inträffade mellan tio i ett och tio över ett natten till torsdag.

Polisen är mycket intresserad av uppgifter från personer som rört sig i området eller i närområdet. Mannen kan ha kommit till platsen med hjälp av ett fordon och han kan även ha vistats i området en tid innan händelsen.

– Vi är naturligtvis angelägna att få in tips, får vi inte in något kommer vi troligen besöka närområdet och knacka dörr. Det vi inriktar oss på nu är att kontakta målsäganden för att hålla förhör när hon känner sig redo för det, säger Mikael Hedström.

– Svårigheten i fall av den här typen är att säkra bevis, men det kan vara så att det till exempel finns teknisk bevisning under naglar. Det är viktigt att säkra upp brottsoffret.

Polisen kommer också titta på om det finns liknande fall i området.

– Jag känner inte till något personligen, men vi tittar på det, avslutar Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons