Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män från Gästrikland åtalas för att ha misshandlat Hagamannen

I augusti misshandlades Niklas Lindgren, Hagamannen, med en golfklubba. Nu åtalas tre unga män från Gästrikland för grov misshandel.

Annons

LÄS OCKSÅ: Attacken mot Hagamannen: Misstänkta från Gävle och Sandviken

De tre männen som är hemmahörande i Gävle respektive Sandvikens kommun ska enligt åtalet tillsammans ha sparkat och slagit Niklas Lindgren, mer känd som Hagamannen, i ansiktet, huvudet och på överkroppen.

Något som ska ha gett honom bland annat sårskador på huvudet samt ett brutet näsben.

LÄS OCKSÅ: Misstankarna kvarstår för attack mot Hagamannen

Niklas Lindgren har tidigare dömts för flera grova våldtäkter i Umeå men släpptes tidigare i år. Det var sen i slutet av augusti som han blev misshandlad på ett elevboende i Övertorneå.

De tre misstänkta männen ska bland annat ha använt sig av en golfklubba och enligt åklagaren bör brottet bedömas som grovt då "gärningen varit livsfarlig".

I åtalet står det vidare att de tre männen visat särskild hänsynslöshet då de varit flera stycken som utövat våld och fortsatt misshandeln medan Hagamannen legat på marken.

Samtliga tre män, 21, 23 och 24 år gamla, är sedan tidigare dömda för brott. Det handlar bland annat om narkotikabrott och rattfylleri men två av dem är också dömda för våldsbrott.

Göran Lundvik som försvarar 21-åringen har tidigare berättat för Arbetarbladet att hans klient är tillfälligt bosatt i Övertorneå för en utbildning och att han nekar till brott.

Även de övriga två männen förnekar brott.

LÄS OCKSÅ: Begärs häktade för överfall på Hagamannen

Mer läsning

Annons