Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlades på gymmet – Chicanos-man inför rätta

/

Mannen var och tränade på ett gym i Sandviken när två män attackerade och misshandlade och slog honom i huvudet med en hantel. Nu ställs de två männen inför rätta och en av dem har kopplingar till den kriminella mc-klubben Chicanos.

Annons

LÄS OCKSÅ: Så drevs Bandidos från Borlänge till Sandviken

Händelsen utspelade sig i slutet av november och enligt offret befann han sig på ett gym i Sandviken tillsammans med en kompis när en annan man kom fram och bad honom följa med för att de behövde "snacka" med varandra.

Offret har i polisförhör berättat hur han vid entrédörren blev attackerad av mannen samtidigt som ytterligare en man dök upp och började slå offret i huvudet med en 1-kiloshantel. Enligt polisen saknas det också just en sådan hantel från gymmet.

Misshandeln resulterade i att offret fick jack i huvudet samt tänder utslagna.

Den 23-åriga mannen som ska ha påbörjat misshandeln är medlem i den kriminella mc-klubben Chicanos som etablerat sig ute i Sandviken och han menar att det förmodligen var ett missförstånd som orsakade det hela.

LÄS OCKSÅ: Kommunen vill köpa mc-gängets Sandvikenlokaler

Enligt honom ville han sälja något till offret och när offret skulle ta på sig sin jacka slog han till 23-åringen i ansiktet. I efterhand har den misstänkte 23-åringen insett att det förmodligen inte var meningen men han reagerade genom att slå tillbaka innan allting avstyrdes av att någon tog isär de två.

Mannen som misstänks ha använt en hantel för att slå offret i huvudet säger i förhör att han var sur på offret för en händelse som involverade en närstående och därför slog han offret över kinden och på nacken. Han nekar dock till att han skulle ha använt sig av någon hantel.

De två männen är nu åtalade för grov misshandel men har i förhör endast erkänt misshandel av normalgraden.

LÄS OCKSÅ: Här är de största kriminella grupperingarna i länet

LÄS OCKSÅ: Allt om Bandidos etablering i Sandviken – och hur kommunen vill köpa mc-gängets Sandvikenlokaler

LÄS OCKSÅ: Chicanos-män fortsatt häktade för människorov

LÄS OCKSÅ: Chicanos-män åtalas för kidnappning i Sandviken

LÄS OCKSÅ: Polis och ordningsvakter vid Chicanos-rättegång

Mer läsning

Annons