Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt pistolhot vid järnvägsstationen – 20-åring gripen

En 16-årig man uppger att han fått en pistol tryckt mot huvudet vid järnvägsstationen i Gävle. En 20-årig man greps vid 13-tiden på fredagen som misstänkt för brottet.

Annons

UPPDATERAD 17:00

Polisen utreder fallet som grovt olaga hot och enligt de initiala uppgifterna till polisen har 20-åringen tryckt ett pistolliknande föremål mot huvudet på 16-åringen. Gripandet gjordes vid stationen strax efter händelsen.

Enligt polisens hemsida ska 16-åringen ha stött på 20-åringen på ett tåg från Sundsvall till Gävle, och blev förföljd av 20-åringen inne i centrala Gävle. Männen hamnade sedan i bråk på stationen som slutade med att gärningsmannen hotade 16-åringen med ett pistolliknande föremål, som kan vara en Soft Air Gun. Gärningsmannen ska även ha hotat 16-åringen med kniv, men den kunde polisen inte hitta vid gripandet.

Flera personer ska ha befunnit sig på platsen i samband med gripandet.

Både offret och den misstänkte gärningsmannen är hemmahörande i Västernorrland, men enligt Gävlepolisen är det för tidigt att säga säkert om de båda männen känner varandra.

Gärningsmannen är i nuläget misstänkt för bland annat grovt olaga hot, olaga tvång, brott mot vapenlagen, brott mot narkotikastrafflagen.

Mer läsning

Annons