Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny kraftansträngning ska binda Eklund till mordet på 6-åriga Jasmina

/
  • Anders Eklund är sedan tidigare dömd för morden på Engla Höglund och Pernilla Hellgren.
  • Den 29 juli 1997 försvann Jasmina Jasharaj spårlöst utanför sitt hem i Sävsjö.

För ett och ett halvt år sedan anhölls Anders Eklund som skäligen misstänkt för mordet på sexåriga Jasmina Jasharaj.
Nu gör polisen en ny ansträngning för att binda honom till brottet, enligt Aftonbladet.

Annons

LÄS ÄVEN: Detta har hänt i fallet Jasmina

Det var den 29 juli 1997 som Jasmina Jasharaj gick ut på sin gård i småländska Sävsjö, för att leka. Sedan dess har hon varit spårlöst försvunnen.

För några år sedan ändrade man brottsrubriceringen från ett försvinnande till mord. Redan 2008 riktades misstankar mot Anders Eklund från Torsåker, som dömts för morden på Engla Höglund och Pernilla Hellgren.

2014 anhölls Anders Eklund som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, för mord. Han har sedan dess nekat till all inblandning i Jasmina Jasharajs försvinnande men nu gör polisen ett nytt försök att klara upp fallet.

– Vi har delat ut uppgifter sinsemellan och ska bearbeta de uppslagen som vi har kring honom, försöka stärka misstankarna. Det kan ju också sluta med att vi avfärdar dem. Åklagaren är inte heller så förtjust i att ha en person som skäligen misstänkt för länge, säger Johan Frisk, chef för polisens grova våldsgrupp i Jönköping, till Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Eklund misstänkt för ytterligare ett mord

Enligt Aftonbladet anser polisen att de har uppgifter som binder Anders Eklund till platsen när brottet ska ha ägt rum men vilka uppgifter detta är vill polisen inte gå ut med.

– Skälet är att vi inte vill att personer som har uppgifter att lämna håller inne med dem, att de tycker att vi redan har vad vi behöver. Vi är ju intresserade att prata med alla som har något substantiellt att komma med, säger Johan Frisk till Aftonbladet.

Under måndagen tog Aftonbladet upp polisens nya kraftansträngning i sitt tv-program Brottscentralen.

LÄS ÄVEN: Jasminas föräldrar: "Vi är rädda för att det var Eklund"

För lokala nyheter och pushnotiser om viktiga händelser från just ditt närområde, ladda ner vår nya app till din Iphone eller Android!

För Iphone: Hämta här

För Android: Hämta här

Mer läsning

Annons