Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ofredade kollega med sms och Facebook-meddelanden

En 48-årig man från Gävle döms till skadestånd efter att ha ofredat en kvinnlig kollega med återkommande sms och Facebook-meddelanden.

Annons

Den målsägande kvinnan och 48-åringen kände inte varandra privat men jobbade tillsammans under en period.

Under december månad 2015 började mannen frekvent ta kontakt med sin kollega över Facebook. När kvinnan sedan blockerade mannen så började han i stället söka henne via sms.

Kvinnan gjorde en polisanmälan för ofredande och har berättat för rätten att hon tyckte det var jobbigt och obehagligt att inte bli lämnad i fred. Mannen verkade också anse att de hade en privat relation. På deras gemensamma arbete flyttades mannen till en annan avdelning än kvinnan.

Mannen har förklarat att han skrev till henne för att han tyckte om henne och inte för att jävlas. Han menar också att de sms och meddelanden han skickat efter att kvinnan tydligt förklarat att hon tyckte det var oacceptabelt – skickade han för att han ville be om ursäkt.

Rätten anser dock att mannens sms-bombningar inneburit en tillräcklig fridskränkning för att han ska dömas till att betala in dagsböter på sammanlagt 9 300 kronor.

Mannen ska dessutom betala skadestånd till kvinnan på 6 200 kronor.

Mer läsning

Annons