Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen har flera tips om mystiska personer

/
  • Kvinnan från Sandviken blev förföljd i löparspåret. Bilden är från ett annat tillfälle och personen som syns har inget med händelsen att göra.

En 22-årig kvinna gick ut på Facebook och varnade efter att ha blivit förföljd på Hälsans stig av en okänd man. Något som hon senare polisanmälde.
Polisen fick in flera iakttagelser om mystiska personer i Sandviken under förra veckan.

Annons

Arbetarbladet rapporterade i torsdags om händelsen som fick en 22-årig kvinna att varna andra på Facebook. Kvinnan blev förföljd av en man med moped på Hälsans stig förra tisdagseftermiddagen i Sandviken, hon gömde sig i skogen och hade sin pappa i mobilen medan hon sprang från platsen. Den okända mannen ska enligt kvinnan ha följt efter henne en kort bit in i skogen.

På torsdagen efter händelsen fick polisen in en anmälan från kvinnan. Händelsen rubriceras som ofredande.

– Det är inte så mycket vi kan göra i nuläget mer än att hämta in ytterligare uppgifter. Signalementen vi har nu är inte mycket att gå på och vi kan inte ha en polisbil stående där hela tiden, det går inte, säger Börje Hjelm hos Sandvikenpolisen.

Börje Hjelm är förundersökningsledare och arbetar just nu med tips som kommit in till kriminalunderrättelsetjänsten. Faktum är att polisen under förra veckan fått in flera iakttagelser i Sandviken som liknar den 22-åriga kvinnans.

– Det är 4-5 tips med iakttagelser om mystiska personer. Mer går vi inte ut med just nu.

Polisen sammanställer om det kan finnas ett samband mellan de olika iakttagelserna och det anmälda ofredandet 22-åringen var med om. Var i Sandviken iakttagelserna har skett och hur signalementsuppgifter överensstämmer väntar polisen med att kommentera – de kommer att gå ut med mer information senare under veckan, meddelar Börje Hjelm.

Börje Hjelm vill dock inte locka fram någon oro i onödan.

– Vi har inte sett något allvarligt, så mycket kan jag säga, berättar han.

LÄS OCKSÅ:…

Kvinna polisanmäler man - blev förföljd i träningsspår

Mer läsning

Annons