Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen kraftsamlar mot rattfylleriet

Under veckan ska polisen ha ett ökat fokus på rattfylleri. I stället för att göra så många utandningsprov som möjligt ska man leta aktivt efter rattfyllerister. Det uppger polisen och NTF Gävleborg.

Annons

Den här veckan infaller polisens sista insatsvecka, som är gemensam för hela EU. Fokus kommer ligga på att upptäcka rattfyllerister för att stoppa dem, erbjuda vård och förhindra att olyckor sker.

Tidigare har polisen gjort så många utandningsprov som möjligt. Nu letar man i stället aktivt efter rattfyllerister. Enligt polisen och NTF Gävleborg (Nationalföreningen för trafiksäkerhets främjande) ska det vara ett mer kvalitativt sätt att motverka rattfylleriet.

– Många av de som kör berusade har alkoholproblem och behöver vård, här spelar polisen en avgörande roll genom att erbjuda kontakt med vården. Attityden till alkohol och bilkörning måste fortsätta stärkas – det är aldrig ok att sätta sig bakom ratten efter några glas vin eller dagen efter en blöt fest, säger Lars-Eric Abrahamsson Verksamhetsledare NTF Gävleborg i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons