Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisjakt efter misstänkt rattfyllerist på I 14-området: "Han körde runt, runt"

Polisen jagade en bilist som vägrat stanna vid en poliskontroll i Gävle på torsdagskvällen. "Han körde runt, runt på I 14:s gamla övningsområde", säger Sven-Erik Hammar vid polisen.

Annons

Vid 23-tiden på torsdagskvällen skulle polisen stoppa en bilist i Gävle, men mannen bakom ratten ville annorlunda. En polisjakt påbörjades och gick genom bland annat Olsbacka.

– Vi låg bakom bilen i kanske tio minuter. Det gick inte fort, men krokigt. Han körde runt, runt på I 14:s gamla övningsområde och till slut stannade han bilen och sprang, säger Sven-Erik Hammar, vakthavande befäl vid polisen.

En hundpatrull låg bakom och kunde strax spåra upp mannen, som nu är misstänkt för rattfylleri genom påverkan av narkotika, ringa narkotikabrott, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Mannen är inte frihetsberövad.

Det var inte den enda polisjakten i stan under kvällen. Några timmar tidigare greps en man vid Gasklockorna efter att ha jagats ikapp av polisen. Mannen är misstänkt för flera brott, men polisen har än så länge varit mycket förtegen kring ärendet på målsägaren ännu inte kunnat nås.

Mer läsning

Annons