Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sena cruisare störde morgontrötta i centrum

Vissa tog sig friheten att göra efterfesten lång i samband med cruisingen i Gävle. Så sent som vid åttatiden på söndagsmorgonen ringde flera boende i centrala Gävle till polisen med anledning av bilförare som spelade hög musik.

Annons

– Det är svårt att komma någon vart med det om vi bara får anonyma samtal. Det krävs signalement på människan och någon som står bakom en anmälan säger polisens vakthavande befäl Tomas Sandin.

Flera personer ringde in till polisen under morgonen för att klaga på att några bilister dröjt sig kvar i centrum och spelade hög musik. Polisen fick tag i två av bilekipagen som ska ha stört allmänheten och de avhystes från centrum.

Tomas Sandin säger att de inte kan göra så mycket mer än att ge en tillsägelse. Så fort cruisarna får syn på polisbilen sänker de musiken.

– När vi kommer fram är det ju väldigt tyst och fint.

Känns det som slöseri med resurser att göra det arbetet?

– Lite så är det ju, då åker vi och släcker bränder och så fort vi varit på ena stället får vi flytta oss till det andra.

Så här skriver polisen på sin hemsida att de vill att anmälaren ska hantera situationen: "För de som vill göra en anmälan angående ofredande är det viktigt att anmälaren kan uppge ett registreringsnummer på bilen i fråga. Samt att man som anmälare kan se föraren av fordonet så polisen vet vem som ska anmälas. Vid en anmälan kan man som anmälare även vara beredd att vittna vid en eventuell rättegång om föraren nekar till anklagelserna".

LÄS OCKSÅ:

14 fyllerister omhändertagna under natten

Se livesändningen från crusingen i Gävle i repris

Mer läsning

Annons