Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog av krogvaktens arm - får fängelse

Ingripandet mot en person på krogen slutade med ett brutalt slagsmål med träflisor som yrde i luften. Nu döms två män för misshandel och våld mot tjänsteman.

Annons

Det var vid tvåtiden på natten mot 28 mars som två ordningsvakter på krogen Rack'n Roll i Gävle fattade misstankar om en narkotikapåverkad man i lokalen. När de ingrep mot personen utbröt tumult när dennes vänner ingrep. Enligt ögonvittnena tog en 22-årig man en biljardkö medan han sprang vrålande mot den 59-årige ordningsvakten. Han ska sedan ha riktat ett hårt slag mot den 59-årige ordningsvaktens huvud med den tjocka änden av biljardkön. Enligt vittnen, yrde det träflisor när biljardkön splittrades vid slaget. Vakten lyckades i sista stund blockera slaget med sin arm. Men mannen träffades ändå i huvudet och fick ta emot så många slag att han förlorade medvetandet.

När den 59-årige vakten försökte resa sig upp "förstod han att armen var avslagen", står det i domen.

Tingsrätten konstaterar att 22-åringens våld mot ordningsvakten som "mycket allvarligt och i det närmaste besinningslös våldsanvändning". Om 59-åringen inte hade hunnit blockera slaget hade följderna kunnat bli mycket ödesdigra. Dessutom fortsatte 22-åringen misshandeln mot den liggande och försvarslösa vakten, menar tingsrätten.

Den tidigare ostraffade 22-åringen döms för grov misshandel med fängelsestraff på ett år och sex månader som straff. Han ska också betala skadestånd på sammanlagt 44 226 kronor till vakten.

En 43-årig man som var i samma sällskap som 22-åringen ingrep mot den andra vakten. Han döms för våld mot tjänsteman och ska avtjäna 75 timmars samhällstjänst som straff, motsvarande två månaders fängelse.

Mer läsning

Annons