Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig fredagsnatt i Gävleborg

/

Det har varit en stökig fredagsnatt i Gävle med omnejd. Det har varit fullt med folk i polisens fylleristceller i Gävle och en man knivskars i sin bostad och fördes till sjukhus. Även ett antal anmälningar om så kallade kramtjuvar kom in under natten.

Annons

Polisen rapporterar om en mängd händelser.

Enligt vakthavande befäl har alla fylleristceller varit fyllda och många av de intagna har varit mer eller mindre aggressiva eller gjort motstånd.

– I samband med löning brukar det vara mer att göra. Och infaller det med fullmåne, då brukar det också bli extra mycket, säger Tomas Sandin, vakthavande befäl hos polisen.

Vid 22-tiden kallades en polispatrull till en bostad i centrala Gävle på grund av en misstänkt misshandel. En man i 50-årsåldern hade misshandlat sin före detta sambo och sedan avvikit från platsen. Vid 03-tiden kallades polisen dit igen eftersom den misstänkte gärningsmannen hade kommit tillbaka. Allmänheten höll mannen mot marken och polis kunde gripa honom. Han hörs av polis under lördagen och är misstänkt för misshandel.

Strax innan 23 försökte en personbil köra ifrån en polisbil. De tre männen, födda -99, -97 och -87 dumpade bilen och försökte springa ifrån patrullen. De greps och fördes till stationen misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Efter förhör släpptes de av jouråklagaren.

Strax efter 23 inkom ett larm om en knivskärning i en bostad i centrala Gävle. På plats greps en kvinna född -58, misstänkt för grov misshandel, då hon knivhuggit sin make. Hon lades in för tillnyktring och förhörs under lördagen. Bostaden är avspärrad och en teknisk undersökning ska göras.

Enligt Tomas Sandin knivskadades mannen i armen och att det därför inte ska handla om någon allvarlig skada.

Vid 23.43 gick larmet på XL-bygg i Sandviken. På platsen kunde man konstatera att okända gärningsmän försökt att tillgripa Cash Guard-maskinerna, men misslyckats.

Vid 01.20-tiden anträffade en polispatrull en man född -94 i centrala Gävle. Patrullen fattade misstanke om narkotikabrott. På mannen hittade man misstänkt narkotika och inne på stationen blev den misstänkte våldsam och skallade en polis i huvudet vid avvisiteringen. Han arresterades och förhörs under lördagsförmiddagen. Han är misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott genom bruk och innehav.

Under kvällen och natten fick polisens ledningscentral, PKC, in 4-5 ärenden gällande kramande ficktjuvar i centrala Gävle. Samtidigt som de kramat sina offer har de ryckt åt sig mobiltelefoner och smycken.

– Ficktjuvar är inget nytt men begreppet kramtjuvar har gått mig förbi tidigare. Det är inte lätt att få tag på gärningsmännen, det krävs tydliga signalement, säger Tomas Sandin.

Mer läsning

Annons