Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort polispådrag efter misstänkt falsklarm av 16-åring

På tisdagskvällen fick polisen in ett samtal om att en man gick omkring i Sandviken och sköt i marken med pistol.
Nu misstänks en 16-årig pojke för falskt larm.

Annons

Larmet inkom till polisen efter 19 på tisdagen.

UPPDATERAD 21.55 Polisen tog uppgiften om en pistolman på största allvar. Under tiden för insatsen i Sandviken fanns inte en polispatrull i hela Gästrikland ledig för andra uppgifter och hälften av personalen i ledningscentralen engagerades. Det låter polisen själv meddela via deras hemsida.

Polisen träffade på en 16-årig pojke i området för sökandet och misstankar uppstod om att pojken själv hade ringt in larmet.

– Just om den här pojken fanns uppgifter om ett liknande samtal vid ett tidigare tillfälle, säger Peter Hultqvist, vakthavande hos polisen.

Hans telefon togs i beslag för att genomgå teknisk undersökning. 16-åringen är nu misstänkt för falskt larm, något som polisen ser mycket allvarligt på.

– I och med att det blir uttryckning utsätts allmänheten för fara och att ledningscentralen halveras innebär att möjligheten att ta emot larm försämras. Vi hade till exempel en misshandel i Gävle som vi inte kunde agera direkt på som följd – där har vi tagit uppgifter nu, berättar Peter Hultqvist.

Pojken kunde hämtas från polisstationen senare på kvällen av sina föräldrar.

Mer läsning

Annons