Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Struntade i kontaktförbudet – döms till samhällstjänst

En man i 40-årsåldern har dömts av Gävle tingsrätt till 50 timmars samhällstjänst för att ha kontaktat en kvinna trots ett kontaktförbud. Mannen grattade kvinnan på Facebook och publicerade bilder på henne.

Annons

Mannen döms för tre punkter: grovt rattfylleri, hemfridsbrott samt överträdelse av kontaktförbud. Han ska bland annat ha knackat på hos kvinnan i sin bostad och suttit och väntat utanför när hon inte ville öppna dörren för honom. Han överträdde även kontaktförbudet genom att skicka grattishälsningar till kvinnan på Facebook och lägga upp flera bilder på henne.

Kvinnan och mannen hade ett förhållande fram till 2012, sedan dess har deras relation varit problematisk enligt domstolen, och kvinnan har anmält mannen flera gånger och sökt om kontaktförbud.

Mannen ska ha skapat en Facebooksida som enbart handlar om kvinnan, och enligt tingsrätten verkar mannen ha haft det svårt att inse att deras förhållande varit slut.

Han ska även ha kontaktat kvinnan via programmen Skype och Sprend samt via brevpost. Han har även skapat olika profiler på sociala medier för att ta kontakt med kvinnan, och varje gång han har blivit blockad har han skapat en ny profil.

Mer läsning

Annons