Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare utgivare för nazistiska Sniper Records åtalad för hets mot folkgrupp – skyller på fejkad bild

Den 35-åriga man som tidigare var utgivare för det nazistiska skivbolaget Sniper Records med säte i Gävle hade en tröja på sig med en text riktad mot judar.
Bilden fanns på mannens Facebooksida och nu åtalas han för hets mot folkgrupp.

Annons

I november i fjol lade mannen ut en bild på sin Facebooksida. På bilden bär mannen en svart tröja med texten "Död åt Zog" vilket är en förkortning på "Zionist Occupation Government". Texten syftar på en konspirationsteori enligt vilken judarna härskar och styr över världen, enligt åtalet.

Redan 2015 dömdes mannen för hets mot folkgrupp då han var ansvarig utgivare för nazistiska Sniper Records hemsida med säte i Gävle. På hemsidan fanns det albumomslag med hakkors och antisemitiska budskap på samt möjlighet att ladda ner låtar med grovt rasistiska texter.

Nu riskerar mannen att återigen fällas för samma brott då åklagaren anser att mannen, genom att lägga ut bilden på sig själv bärande tröjan, uttryckt missaktning för det judiska folket.

Mannen förnekar brott och har uppgett i förhör att bilden är cirka fem till sex år gammal och att han inte minns att han haft någon sådan tröja. Han menar att någon måste ha fejkat bilden och att han inte vet vad texten på tröjan betyder.

FLER NYHETER:

Brand på kaffeföretag i Sätra – polisen misstänker att branden är anlagd

För Plus-kunder: Familjen drabbades av stöldligan – kom hem och ytterdörren var öppen: "Tänkte att nu har det hänt något"

Insändare: "SD får leka med sig själva och fortsätta skapa kaos i kommuner"

För Plus-kunder: Nu blir succéinsamlingen bok: "Bestämde mig för att dokumentera hela resan"

⬛ Är du prenumerant? Klicka här för att logga in på ditt digitala konto.

Mer läsning

Annons