Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingade småflickor att sexchatta – hotade sticka ut ögonen på mamma

24-åringen från Gävle hittade sina offer på nätet. Flera av flickorna var minderåriga. Han ställde frågor om sex och tvingade dem att posera för honom. Bland annat genom att hota med våld. Nu har mannen dömts till skyddstillsyn.

Annons

24-åringen döms för flera fall av olaga hot, ofredande, utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande.

Brotten har han begått mot sammanlagt nio personer. De flesta är flickor i yngre tonåren, ett par av dem är mammor till flickorna.

Läs också: 23-åring åtalas för att ha hotat flera minderåriga flickor

24-åringen har haft kontakt med flickorna på bland annat Kik, Snapchat och Skype. Gjorde de inte som han ville hotade han dem med våld.

Till en 12-årig flicka skrev han att han skulle skära ut ögonen på hennes mamma.

En 24-årig man från Gävle döms för att ha ofredat flera unga flickor sexuellt på nätet. Han ska också ha fått dem att skicka nakenbilder på sig själva och hotat med våld om de berättade om honom för någon.

Han har också hotat att förtala flickorna på internet.

I en chatt med en 14-årig flicka ställde han frågor om storleken på henens bröst och om de skulle ha sex. En 16-årig flicka fick han att skicka nakenbilder på sig till honom.

Han stämde också träff med en 13-årig flicka IRL, i verkliga livet.

På nätet hade 24-åringen utgett sig för att vara 16 år. Flickan följde med honom in i hans lägenhet och där tog han henne på brösten och rumpan.

24-åringen hävdade i domstol att hon hittade på och att hon aldrig varit inne i hos honom. Men 13-åringen kunde skissa upp lägenheten, visa hur möblerna stod och beskriva hur det luktade. En polis som var med och gjorde husrannsakan i bostade vittnade om att flickans uppgifter stämde.

Nu döms 24-åringen till skyddstillsyn med kontraktsvård. Han har erkänt en del av det han dömts för och förklarar att han under den här tiden mått väldigt dåligt psykiskt utan att få någon hjälp för det.

Tingsrätten konstaterar att mannen gjort sig skyldig till ett flertal brott mot i huvudsak mycket unga målsägare. Dessutom har han gjort sig skyldig till liknande brottslighet tidigare.

Men man tror ändå att den här påföljden är lämpligare än fängelse. Det finns en risk för återfall så mannen behöver övervakning men han behöver också vård för att sluta med sitt beteende.

24-åringen ska även betala skadestånd på mellan 5 000 och 10 000 kronor till alla drabbade.

Arbetarbladet har tidigare skrivit om 24-åringen. För fyra år sedan var det rabalder i tingsrätten när en rättegång, där mannen misstänktes för olaga hot och övergrepp i rättssak, fick skjutas upp sedan han vägrat gå in i rättssalen. Några månader senare dömdes han ändå för brotten som han begått mot mot två tonårsflickor.

Läs också: Rättegång sköts upp - åtalad vägrade gå in

Mer läsning

Annons