Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung Sandvikenkille döms för sexövergrepp mot barn – får ungdomsvård

En 16-årig Sandvikenkille döms till ungdomsvård efter att han funnits skyldig till sexövergrepp mot barn och misshandel.

Annons

LÄS OCKSÅ: Fick 12-åring att onanera åt honom – 16-årig Sandvikenkille åtalas för sexövergrepp

Arbetarbladet berättade i juni om den 16-åriga pojken från Sandviken som då åtalades för att ha fått en 12-årig flicka att onanera åt honom.

Han ska även ha tagit på två andra 12-åriga flickor och en 13-åring flickas stjärt och bröst samt hållit sin penis mot 13-åringens väska.

Den unga mannen nekade till brott men Gävle tingsrätt finner honom skyldig till misshandel, olaga hot, ofredande, sexuellt övergrepp mot barn samt sexuellt ofredande.

Tingsrätten skriver i domen att de som blivit utsatta har kunnat berätta om övergreppen både detaljrikt och balanserat men också utan uppenbara överdrifter.

Det stärks också upp med den skriftliga bevisningen och vittnesuppgifter, enligt tingsrätten. Den 16-åriga killens uppgifter anses dock ha låg trovärdighet.

Enligt en samlad bedömning handlar det om ett straffvärde på 8 månaders fängelse.

Brotten begicks dock när pojken endast var 16 år gammal vilket har till följd att påföljden blir ungdomsvård kombinerat med 40 timmars ungdomstjänst.

LÄS OCKSÅ: Tvingade småflickor att sexchatta – hotade sticka ut ögonen på mamma

LÄS OCKSÅ: Man förgrep sig på minderårig flicka – åtalas för våldtäkt mot barn

Mer läsning

Annons