Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erkände att han dödade sin mamma – häktas för mordförsök

/
  • Innanför den här dörren hittades en kvinna död. Kvinnans son häktades till en början misstänkt för mord. Nu har misstankarna ändrats och sonen omhäktats misstänkt för försök till mord.

På fredagsförmiddagen omhäktades den man som tidigare har erkänt att han dödat sin mamma i en lägenhet på Brynäs i Gävle.

Annons

LÄS OCKSÅ: Sonen erkänner att han dödat sin mamma

Mannen har tidigare varit häktad misstänkt för mord men efter fredagens häktningsförhandlingar stod det klart att rubriceringen ändras till att mannen på sannolika skäl är misstänkt för försök till mord någon gång mellan 25 oktober och 10 november.

Till P4 Gävleborg sade åklagare Ulf Back efter häktningsförhandlingen att det är svårt att fastställa någon dödsorsak då kroppen kan ha legat i upp till fyra veckor.

När Arbetarbladet når åklagare Ulf Back på fredagseftermiddagen utvecklar han sitt resonemang. Det är just på grund av att det inte går att slå fast att kvinnan dött på grund av våld som mord inte längre är aktuellt som brottsrubricering. Att mannen erkänt att han dödat sin mamma räcker inte.

Däremot finns det synliga skador på kvinnan som visar att hon utsatts för våld som inte har varit dödande. Våld som enligt Ulf Back är tillräckligt för att hävda att det rör sig om försök till mord.

– Jag gör den bedömningen utifrån rättsläkarens uppgifter och den beskrivning av händelsen som den misstänkte gett.

I december skrev Arbetarbladet om att mannen har erkänt att han tagit livet av sin mamma i lägenheten.

Nytt datum för att väcka åtal mot den misstänkta mannen är den 19 februari.

LÄS OCKSÅ: Grannen i chock: "Jag hörde skrik från lägenheten"

LÄS OCKSÅ: Polisen utreder misstänkt mord i centrala Gävle

LÄS OCKSÅ: Mordmisstänkte sonen begärs häktad

LÄS OCKSÅ: Barndomsvännen: "Hans mamma var allt för honom"

Mer läsning

Annons