Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man från Gävle misstänkt för misshandel av Hagamannen

/

En 30-årig man från Gävle är anhållen på sannolika skäl misstänkt för den grova misshandeln av Niklas Lindgren – mer känd som Hagamannen.

Annons

Det var vk.se. och expressen.se som var först med uppgifterna om mannens hemvist. Den utpekade är en 30-årig Gävlebo som flyttat till Norrbotten för en utbildning.

Det är dock inget polisen vill bekräfta i nuläget.

– Jag kan inte kommentera det alls i dag, säger Urban Pohjanen, utredningschef vid polisen i Norrbotten, på måndagseftermiddagen.

Men på sin egen Facebooksida berättar den utpekade mannen om misshandeln. Han skriver: "en vecka i torneå & man hamnar i aftonbladet.. synd på min fina king cobra golfklubba bara.. :( men på kåken sa vi.. en 'bra våldtäktsman är en död våldtäktsman'. de står jag fast vid.. ser inget hör inget säger inget."

Misshandeln av Niklas Lindgren, dömd för bland annat våldtäkt och mordförsök i Umeå, skedde på ett elevboende i Övertorneå i lördags med en golfklubba som tillhygge. Han fördes till sjukhuset i Kalix för vård. Flera personer blev vittne till misshandeln vilket gjorde att polisen kunde hitta sin misstänkte. Dessutom har teknisk bevisning säkrats. Det finns uppgifter om att det kan vara flera gärningsmän.

Den nu anhållna mannen greps först vid lunchtid på måndagen, för att sedan anhållas på eftermiddagen, på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Det är den starkare misstankegraden.

Han har sedan tidigare ett par mindre domar mot sig och dömdes tidigare i år för försök till stöld, men är inte känd för att ha begått våldsbrott i Gästrikland.

Västerbottens-Kuriren har tagit del av en personutredning som Frivården gjort av den misstänkta Gävlebon.

”Under utredningen framkommer inga kriminella attityder eller värderingar. NN har tidigare haft ett umgänge där kriminalitet och missbruk förekom, han uppger dock att han numera väljer att endast umgås med vänner som inte är kriminella eller missbrukar".

LÄS OCKSÅ:

Gävlebo nekar till misshandel av Hagamannen

Mer läsning

Annons