Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil voltade av vägen vid Engeltofta

Vid halv nio på onsdagsmorgonen larmades det om att en personbil voltat strax norr om Engeltofta.
Den 43-årige ägaren till bilen uppgav till räddningspersonal att en annan man kört bilen och sedan avlägsnat sig från platsen.
– Nästan alla gör det, konstaterar Mikael Hedström, presstalesman hos polisen.

Annons

Bilen hade hamnat på taket i diket strax norr om Engeltofta. Vägsnutten där bilen kört av är en raksträcka och hur bilen kom att hamna i diket är ännu oklart.

Den 43-årige mannen som färdades i bilen ska enligt räddningstjänsten kunnat ta sig ur och klarat sig utan några större skador. Han fick vård på plats och fördes till sjukhus i ambulans för extra koll.

Polisen skriver strax innan klockan tio på sin hemsida att bilägaren berättade för räddningspersonalen som gav honom vård att en annan person hade kört bilen – men sedan avvikit från olycksplatsen.

På grund av 43-åringens påstående skickades en hundpatrull till platsen för att söka av området, men inga spår fanns efter den andra personen.

– Nästan alla som kör olagligt och åker dit på det här sättet skyller på att någon annan framfört bilen. Det vi gör när det här inträffar är att vi tar dit en sökhund. Om inte hunden markerar på ett eller annat sätt att en annan person funnits i bilen så har åklagare och tingsrätt det som underlag sedan, berättar Mikael Hedström.

43-åringen är nu misstänkt för en rad brott. Olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott för eget bruk och för att ha kört en bil med körförbud.

Dessutom är han misstänkt för olovligt avvikande från olycksplats. Mannen togs gående en bit ifrån den kraschade bilen.

Mer läsning

Annons