Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem till sjukhus efter minibussolycka söder om Torsåker

/

(Uppdaterad) Fem har fått föras till sjukhus efter att ha skadats i en olycka på riksväg 68 vid Bagghyttan, ungefär en mil söder om Torsåker, vid gränsen till Dalarna.
Minibussen de färdades i ska ha åkt av vägrenen och när föraren försökt parera voltat över på det motsatta körfältet och av vägen, enligt polisen.

Annons

Larmet om händelsen kom 19.16. Enligt SOS alarm har minibussen kört av vägen och hamnat på taket.

– De har tagit sig ut själva och varit vid medvetande hela tiden, säger polisens vakthavande befäl Tomas Sandin.

Enligt räddningstjänsten ska två personer ha skadats allvarligt och tre lindrigt.

Polisen rapporterade 19.52 att vägen var avstängd för trafik åt båda riktningarna. Fyra ambulanser och en ambulanshelikopter hade kallats till platsen. De skadade fördes senare till Gävle sjukhus.

På fredagsmorgonen var de två som var allvarligt skadade, en man i 50-årsåldern och en i 30-årsåldern, fortfarande inskrivna på sjukhuset. De med lindriga skador kunde skrivas ut.

Enligt polisen fanns det flera vittnen på plats, men ingen såg precis när det hände. Minibussen var på väg norrut när olyckan inträffade.

– Vad det verkar som ska bilen ha skurit ner i vägkanten med högerhjulen, och när föraren parerade nedskärningen så har bilen gjort en flygtur och åkt av vägen på andra körbanan, säger Tomas Sandin.

Vid 21.30-tiden har räddningstjänsten just lämnat platsen, men polisen hade kvar avspärrningarna och bärgningen av bilen pågick.

– Den låg ganska svårt till för att bärgas, berättar räddningstjänstens inre befäl Jens Walldorf.

Personerna som färdades i minibussen är hemmahörande i Portugal och på semester i Sverige. De hördes av polisen under sena kvällen.

Föraren är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Mer läsning

Annons