Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kroppen identifierad – det är Didrik Öhlander

/
  • Kroppen hittades i vattnet vid Långsand 19 mars. Polisen gick tidigt ut med att fynd och signalementsdetaljer talade för att det var den försvunne Didrik. Nu är kroppen formellt identifierad.

På tisdagsförmiddagen kom beskedet från Upplandspolisen – kroppen som hittades i vattnet vid Långsand är 18-årige Didrik Öhlander.

Annons

Kroppen hittades 19 mars i vattnet vid Långsand av tre fiskare – intill klipporna ett par hundra meter från stugsamhällets badplats. Polisen gick tidigt ut med att fynd och signalementsdetaljer talade för att det var den försvunne 18-åringen Didrik. Nu är kroppen formellt identifierad.

Polisen misstänker inte att Didrik Öhlander blivit utsatt för brott. Den rättsmedicinska undersökningen av kroppen har inte gett polisen anledning att ändra sin syn på fallet.

– Under den här tiden som utredningen pågått har vi inte fått in några uppgifter som tyder på att han utsatts för ett brott och det har inte framkommit några nya uppgifter som talar för brott i och med att den rättsmedicinska undersökningen är färdig heller, säger Lisa Sannervik, presstalesperson för polisen i Uppland.

Kroppen kunde formellt identifieras under tisdagsmorgonen med hjälp av en undersökning av tänderna – en odontologisk undersökning.

Polisen har kontaktat Didrik Öhlanders anhöriga under förmiddagen.

– Det här är naturligtvis ett smärtsamt besked för dem, även om de varit förberedda på att det skulle komma, fortsätter Lisa Sannervik.

Hur ser Upplandspolisen själva på beskedet?

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt och beklagligt när anhöriga inte kan få en exakt förklaring om vad som hänt honom under kvällen för försvinnandet.

Sedan natten till 7 december hade Didrik Öhlander varit försvunnen, han sågs senast på restaurangen Tre små rum i centrala Skutskär. Polisen, anhörigas och Missing Peoples sökinsatser har därefter varit omfattande – men nu får fallet ett avslut.

– För polisens del är ärendet nu avslutat. Det är en försvunnen person som anträffats avliden. Det finns inga misstankar om brott och nu kommer vi att sätta in de hjälpinsatser som behövs för anhöriga, säger Lisa Sannervik.

På Skutskärs kyrka är nu planerna om en gudstjänst för Didrik Öhlander satta i rullning.

– Vi ska först samråda närmare med Didriks familj och se vad de önskar, säger Daniel Lindén, kyrkoherde.

Kyrkan är samtidigt i förberedelser inför påskhelgen och kan för tillfället inte hålla öppet. Men de som behöver stöd kan ringa kyrkan på 026-701 57 eller till Daniel Lindéns direktnummer 026-706 53.

– Det är några som har ringt, alla som behöver prata är välkomna – telefonerna är öppna, säger Daniel Lindén.

LÄS MER: Kropp hittat i vattnet vid Långsand

LÄS MER: Strömmar kan ha burit kroppen över en mil

Mer läsning

Annons